Sunday, June 22, 2008

Шинэ танил

Гадуур гартал бороонд нилээн норж, дээр орж байсан дажгүй кофетой газраар орлоо. Нэг латте, coffee-cream хоёр аваад жаал суухдаа ажиллуулдаг хоёр залуутай нь ярилцаж, танилцав. Ажилтай маань ойрхон Сентоза хоолны газарт байх: Highlands Coffee-ны газрын Мөнхбилэг, Тулга. Блог нь Highlands Coffee.

Кофегоо авчихаад тэр хоёрыг завтай бол ширээндээ суугаач гээд дөрвүүлээ болж суугаад кофены талаархи нимгэн мэдлэгээ арвижуулахаар асууж эхэлтэл, эхлээд кофены талаар юу мэддэгийг тань сонсоод дараа нь би өөрөө ярьж эхэлье гэдэг юм. Би ч номноос л уншиж байсан Каппучиног ходоодонд хоолтой байхад хэрэглэхээс Францчууд татгалздаг тухай л хэлж өгөөд цааш нь сайн сонсож авлаа. Үнэндээ хүн бүрийн хэрэглээд байдаг савласан найруулдаг кофе нь бараг хаягдал, муу сортын үрээр хийгддэг гэдгийг сонсож байсан л даа. Мөн instant coffee гэж бас л нэг их сайнгүй нэр хүндтэй байдгийг хэлэх нь зүйтэй байх.

Ах нарынхаа тусламжтайгаар анх нээгдсэн газрыг одоо Мөнхбилэг нь ажиллуулдаг. Хааяа нэг Сентоза ороход тэр л ганцаараа зогсож байгаа харагддаг.

Оюутнууд тараад орлого жаал буурчихлаа гэх залуустай хөөрөлдөж суухдаа кофе хэрэглэх соёл, үйлчилгээний стандарт, сайн кофег санаан зоргоор бэлтгэх нь амаргүй болоод жижиг кофе шоптой болох гэж 2 жил зарцуулсан гээд хаа байсан Вьетнамаас өөрсдөө түүхий эд болох кофены үрээ зөөж ирдэг гээд олон зүйлийг цаг өнгөрөхийг анзааралгүй сонсов. Би ч нэг хэсэг /1 жил 7 сар / кофе уулгүй явсан ч иймэрхүү кофе байдгийг мэддэг, бэлдэж чаддаг байсан бол яалаа гэж тэгж дөвчигнөх вэ дээ. ;-)

2 comments:

Б.Батзориг said...

japan elchingiin baruun tald swiss coffee dajgui shuu

Гантулга Т.Т said...

Daraa neg orj uznee, tnx